שיעורי גיטרה בירושלים

ילד מנגן בגיטרה

שיעורי גיטרה בירושלים

הגיטרה הפופולרית כל כך, כבשה את אוזנם ואת לבבם של מאות אלפים אנשים ברחבי העולם. היא בעצם תוצאה של כלים עתיקים כמו העוד והלאוטה, ונמצאת היום בתרבויות שונות בצורות שונות. 

בתרבות המערבית קיימות 3 סוגי גיטרות נפוצים: הגיטרה הקלאסית, הגיטרה האקוסטית והגיטרה החשמלית. אפשר גם לספור 3 סוגי גיטרות עיקריים במוזיקה מזרחית. הבוזוקי (גיטרה יוונית), העוד (גיטרה ערבית) והסאז שנקרה גם בגלמה (גיטרה טורקית). יש לכל אחת מהגיטרות המוזכרות, מאפיינים ברורים השייכים רק לה, ואפשר להבדיל בינהם בקלות. למשל גיטרה קלאסית מכילה 3 מיתרים של ברזל ו3 מיתרי ניילון.  

למי יכול להתאים שיעורי גיטרה ?

שיעורי גיטרה בירושלים יכולים להתאים לכל מי שמסוגל להחזיק גיטרה. מבוגר או צעיר, בעל זיקה למוזיקה או לא. למרות זאת שיעורי נגינה יתאימו יותר לבן אדם אם מוטיבציה גבוהה ואם אהבה גדולה למוזיקה. חוש המוזיקלי וקצב ההשקעה של התלמיד הם כמובן פרמטרים חשובים שישפיעו על ההתקדמות שלו. 

נגן מתחיל יצתרך ברוב המוחלת של המקרים להיעזר בכמה שיעורים אצל מורה. בתחילת דרכיכם בתור מוזיקאים זוהי עצה יותר קריטית בגלל שבסיס חזק יכול להחזיק בניין יציב. כל ההתחלות קשות ומורה הוא זה שידע להדריך אותכם לפי הנתונים האישיים שלכם.

מה השלבים שכל נגן חייב לעבור בהם ?

1. תנועה גופנית: איך להחזיק גיטרה

מניחים את הגיטרה על הרגל השמאלית, מורידים את יד הימין על הגוף שלה מול העגול שמאחורי המיתרים. היד שמאל מחזיקה את הגיטרה מתחת לצוואר. אתם צריכים לשבת עם גב זקוף ולא להתאמץ כדי להגיע למיתרים (כן, גם אם יש לכם ידים קטנות). תקרבו את צוואר הגיטרה אליכם. תניחו את האגודל מאחורי הצוואר קרוב לראש. זהו אתם מוכנים לנגן!

2. האצבוע: היסוד שמוביל למצויינות

בגיטרה אנחנו מדברים הרבה במונחים של אצבעות. האצבע הזאת היא על סריג ככה, האצבע ככה על הסריג הזה… המטרה היא ממש לא לעייף או לעצבן אותכם. צריך לדעת שכל הנגינה בכלי מיתר נובעת אך ורק מאצבוע נכון. ההבדל הוא ענק. תחשבו על בן אדם שרוצה לבנות בית כולו מזכוכית. לא הגיוני נכון ? זה מה שקורה עם מנגנים מנגינה עם אצבע אחת בלבד. תחשבו על קבלן שירצה לבנות בית שקיר שלם בקרטון. השתגע תחשבו. אבל קיר קרטון זה בדיוק מה שקורה כמתבלבלים באצבעות באמצע משפט מוזיקלי. תשמרו על אצבוע נכון גם אם צריך להוריד במהירות או לנגן עוד 10 פעמים נוספות כדי שזה יצא טוב.

3. בסיס בתאוריה: ידע שווה כסף

תאוריה מוזיקלית זה הלימודים לפני העבודה. רוצים להרוויח 20000 ש"ח בחודש ? תלמדו תואר ראשון במחשבים. רוצים לנגן יפה, לרגש, להרשים ? תלמדו תאוריה מוזיקלית. יש לתאוריה רושם שלילי, משעמם תגידו לי. וזה כל כך לא נכון. תאוריה היא דבר מדהים אם יודעים לחבר אותה לפרקטיקה. איזה כיף לזהות מקצב וסולם, לדבר במרווחים ודרגות. אל תתנו לידע המדהים הזה להפחיד אותכם.

איזה סוג של גיטרה מומלץ להביא לשיעור ?

ההמלצה שלי היא תמיד להתחיל מגיטרה קלאסית. המיתרים שלה יותר רכים, ופחות מכאיבים לאצבעות. הסאונד שלה חזק ובהיר נותן תחושה של סיפוק במידי. לעומת זאת, גיטרה אקוסטית (פולק), המכילה רק מיתרי ברזל, תהיה פחות ידידותית למשתמש ותעניק תחושה של כאב חד לאצבעות הנגן המתחיל. יש לסאונד של הגיטרה החשמלית, נטיעה להתפזרות באופן הרבה יותר גורף, מה שמקשה לנגן החדש לשלוט עליו כראוי.